default_mobilelogo


TAPAHTUMAT

Karelia Klubi ry:n vuosikokous 13.04.2018 pidetty!Tilaisuuden alussa dosentti Arto Luukkanen piti alustuksen, jonka aiheena oli mm. Skripalit, Venäjä, Vladimir Putin, Ukraina, Syyria ja monta muuta kiinnostavaa aihetta. Tilaisuuden päälle käytiin vilkas keskustelu.

Myös hallitus osittain uusiutui. Puheenjohtajana jatkaa Veikko Saksi. Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan varapuheenjohtajaksi Ilpo Heltimoisen ja sihteeriksi Aune Kämäräisen. Hallituksen muut jäsenet ovat: Ilkka Juutilainen ja Raimo Partanen.Karelia Klubi ry:n vuosikokous 13.04.2018


Etukäteisinformaationa kerromme, että Karelia Klubi ry:n vuosikokous on Helsingissä, Balder-salissa 13.04.2018 alkaen klo 17:30 (Kahvi)

Kokous on siten Balder-salissa, Aleksanterinkatu 12, Helsinki, alkaen klo 17:30 kahvilla. Varsinainen kokous alkaa klo 18:00.

Tervetuloa Karelia Klubi ry:n vuosikokoukseen sekä jäsenet että toiminnasta kiinnostuneet!

Hallitus

Karelia Klubi ry:n hallitus 29.03.2017 alkaen:

Karelia Klubi ry piti vuosikokouksensa 29.03.2017 Balderin salilla, Helsingissä. Paikalla oli yli 40 henkilöä, mikä kattaa alle viisi prosenttia jäsenistä. Mutta paikalla oli kuitenkin merkittävä määrä ihmisiä.

Kokouksen merkittävä anti oli professori, VTT ja suurlähettiläs Alpo Rusin pitämä kokousalustus. Se löytyy supistettuna artikkelina mm. Pro Karelian internet-sivuilta ja lähes täydellisenä videona (vain alkuosasta puuttuu vähän) mm. Karelia Klubi ry:n ja Pro Karelia ry:n videosivuilta.

Rusi käsitteli Suomen itsenäisyyden haasteita ja uhkia lähinnä maamme historian valossa. Maatamme ei Rusin mukaan perustettu vuonna 1917. Suomalaisen kansakunnan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, eikä se välttämättä alkanut edes nykyisen Suomen alueelta.

Valtiollinen historia - joka oli tässä Alpo Rusin esityksessä merkittävänä lähtökohtana - alkoi lähinnä Ruotsin yhteydessä noin vuonna 1157, ristiretkien ja katolisen kirkon levittämän kristinuskon seurauksena.

Toinen merkittävä seikka Karelia Klubi ry:n vuosikokouksessa oli hallituksen vaali. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Veikko Saksi Tallinnasta.

Uutta verta Klubin hallituksessa edustaa Kalervo Kaarre Lohjalta. Muina hallituksen jäseninä toimivat Ilpo Heltimoinen Lappeenrannasta, Raimo Partanen Helsingistä ja Aune Kämäräinen Helsingistä.

Merja Pohjankoski jäi omasta pyynnöstään pois hallituksen varapuheenjohtajan ja jäsenen paikalta. Samoin Arto Luukkanen jäi pois hallituksen jäsenen tehtävästä. Heille kummallekin parhaat kiitokset tähänastisesta aktiivisuudesta!

Entiselle hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus ja samalla hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja vuoden 2017 budjetti.

Vuoden 2018 alusta Karelia Klubi ry:n jäsenmaksu nousee 25 euroon. Tämä summa sisältää mm. neljä kertaa vuodessa julkaistavan 84-sivuisen ja nelivärisen Karjalan Kuvalehden kotiin toimitettuna.

Karelia Klubi ry:n vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Veikko Saksi ja sihteerinä yhdistyksen sihteeri Aune Kämäräinen.

Muilta osiltaan vuosikokous meni lähinnä entisten nuottien mukaisesti. Lisätietoja asiasta löytyy allekirjoittaneelta tai toukokuussa julkaistavasta Karjalan Kuvalehdestä.

++Karelia Klubi ry:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 29.03.2017 Balderin talossa alkaen klo 17:30.

Professori Alpo Rusi pitää alustuksen aiheesta Itsenäisyytemme uhat ja mahdollisuudet. Klo 17:30 on kahvi/tee, jossa maksu on vapaaehtoinen. Kaikki ovat tervetulleita kokoukseen!